Kolin Ikilehto valmistelee pilotointia ja kasvua kahden vuoden kestoisessa hankkeessa

11.10.2023 | Uutiset

Lähikuva pienestä havupuuntaimesta sammaleisella metsänpohjalla. Taustanpäällä on EU:n osarahaittama -merkki.

Ikilehto valmistelee vuosina 2023 -2024 Euroopan unionin osarahoituksen avulla luonnonhautasmaan pilotointia ja kasvua.

Toiminnan kasvua varten tutustutaan kolmeen luonnonhautausmaahan Norjassa. Tällä kasvatetaan ymmärrystä toiminnan eroista ja samankaltaisuuksista Suomen ja Norjan välillä.

Ikilehdon toiminnan keskiössä on yhteiskuntavastuu, joka ohjaa suunnittelua. Ikilehto on selvittänyt luonnonhautaustoiminnan ympäristövaikutuksia hiilijalanjälkianalyysin avulla. Seuraavaksi vertaillaan luonnonhautausmaan ja konventionaalisen hautausmaan ympäristövaikutuksia.

Kolin Ikilehto tutkitaan tarkemmin maaperätutkimuksen avulla neljästä eri kohtaa luonnonlehtoa.

Karjalan Kelon kanssa suunniteltu ekologinen Linnunkoto-uurna suojataan hyödyllisyysmallilla Suomessa ja Euroopanlaajuisella mallisuojalla.

Aiempi laadullinen markkinatutkimus saa jatkoa valtakunnallisella markkinatutkimuksella, joka selvittää suomalaisten mielipiteitä liittyen hautajaisjärjestelyihin ja kerää tietoa suomalaisten suhtautumisesta Ikilehto luonnonhautausmaahan.

Avustusta myönnetään yhteensä enintään 25 288 euroa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös jokin näistä:

Kolin luonto herää Sanni Puustisen kuvituksessa eloon

Kolin luonto herää Sanni Puustisen kuvituksessa eloon

Ikilehdon kuvitus ammentaa Kolin Ikilehdon luontokartoituksen lajeista ja suomalaisesta kuoleman mytologiasta. Ikilehdon sydän ja juuret ulottuvat syvälle suomalaiseen luontoon ja mielenmaisemaan. Luonto on erottamaton osa myös Ikilehdon visuaalista ilmettä ja sen...

Liity postituslistallemme