Linnunkoto-uurnan synty

17.10.2022 | Hautajaiset

Linnunkoto sai alkunsa Joensuussa, jossa Karjalan Kelo valmistaa käsityönä puisia uurnia. Ikilehdon väki oli ihastellut uurnia jo pitempään, sillä haaveena oli uurna, joka saisi uuden elämän linnunpesänä. Ajatus sai vauhtia kun Karjalan Kelo kirjoitti pajalla vierailleesta pöllöstä: ”Pitää alkaa tehtailemaan pöllönpönttöjä lähimetsiin.”

Yhteinen tuotekehitys aloitettiin Karjalan Kelon puusepän Jessica Honkasen, medianomi Pekka Laukkasen ja Ikilehdon kehityspäällikön Stephanie Sinclair-Lapin toimesta pohtimalla tuotteen funktionaalisuutta ja estetetiikkaa.

Kuvassa on Linnunkoto – uurnan ensimmäinen malli nostettuna Kolin Ikilehdon koivikkoon. Mallilla ei vielä ole suuaukon suojaa ja se on pienempi kuin lopullinen Linnunkoto.

Linnunkoto on mittatilaustuote, jonka suuaukon koon voi valita lintulajin mukaan.

Uula Color pellavaöljymaalilla sävytetty Linnunkoto -sävyvaihtoehdot ovat sinertävä Utu, tumma Uni, vaalea Pouta, vihertävä Purjo ja helmenharmaa Naava.

Hautausmaan luontokartoituksessa biologi löysi maastosta karjalanruusua, joka on Pohjois-Karjalan maakuntakukka. Kukan kaunis kukinta innoitti luomaan erikoissävyn Kolin Ikilehdon Linnunkoto-uurnalle: roosa Karjalanruusu.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös jokin näistä:

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

Liity postituslistallemme