Tilaus- ja toimitusehdot

Tilaus- ja toimitusehdot 22.2.2024 alkaen

Näitä toimitusehtoja sovelletaan kaikkiin Avem Oy Ikilehto (y-tunnus 3227543-9, jäljempänä ”Ikilehto”) myymiin tuotteisiin ja palveluihin, mukaan lukien sellaiset tuotteet ja palvelut, jotka Ikilehto hankkii jälleenmyyntiin kolmansilta osapuolilta.

1 ASIAKASTIEDOT JA TIETOSUOJA

Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta tilausvaiheessa. Ikilehto käsittelee asiakkaan jakamia asiakastietoja vain tilauksen kannalta välttämättömän ajan.

 

2 TILAAMINEN

Asiakas välittää Ikilehdolle tilauksen kannalta tarvittavat tiedot. Tilattaessa asiakasta sitova kauppasopimus syntyy, kun asiakas on tilannut tuotteet sähköpostitse, viestillä tai puhelimitse. Tilauksessa asiakas sitoutuu ostamaan tuotteet näiden ehtojen mukaisesti ja toimittamillaan asiakastiedoillaan.

Ikilehto pidättää oikeuden peruuttaa tilauksen missä tahansa vaiheessa ennen kuin asiakas tai tuotteiden vastaanottaja on vastaanottanut tilatut tuotteet, jos Ikilehdolla on peruuttamiseen pätevä ja laillinen syy.

Ikilehdon tuotteiden hinnat ovat euroissa (€ eur). Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %).

Hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Ikilehdolla on oikeus muuttaa tuotteiden hinnastoa, mutta muutokset eivät vaikuta jo tehtyihin tilauksiin.

 

3 TOIMITUS

Ikilehto toimittaa myymänsä tuotteet kuluttajille kolmannen osapuolen kanssa tekemänsä kuljetussopimuksen perusteella. Tilausten toimitus on mahdollinen Postin ja Matkahuollon hyväksymiin toimituskohteisiin sekä osapuolten erikseen sopiessa muiden logistiikkayritysten kautta toimituskohteisiin. Ikilehdon sopimustoimittajat toimittavat tilaukset asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen.

Mittatilaustuotteden, kuten Linnunkoto-uurnien valmistusaika on 30 päivää. Toimitusaika on arvio. BenuTree-uurnien toimitusaika on viikon sisällä tilauksesta.

Mikäli tilauksen toimittaminen viivästyy ilmoitetusta, Ikilehto sitoutuu ilmoittamaan viipymättä asiakkaalle viivästyksestä asiakkaan antamia yhteystietoja käyttäen ja antamaan asiakkaalle uuden arvion toimitusajankohdasta. Asiakas ei voi peruuttaa tilausta sen jälkeen, kun tavarat on lähetetty tai tuotteen valmistaminen on aloitettu, ellei Ikilehto ole tähän suostunut kirjallisesti. Riski siirtyy asiakkaalle toimituksen yhteydessä Finnterms CPT 2001 mukaan. Mikäli Ikilehto on lähettänyt tilauksen ajoissa, mutta kuljetusliikkeen jakelussa tapahtuu jokin häiriö esimerkiksi Postin jakelu on ruuhkautunut, ei Ikilehto vastaa toimituksen myöhästymisestä. Ikilehto ei vastaa siitä, jos tilauksen toimittaminen viivästyy tai tilausta ei voida toimittaa asiakkaasta johtuvasta syystä, kuten siksi, että asiakas on ilmoittanut virheellisen toimitusosoitteen ja yhteystiedot. Mikäli asiakas ei toimitushetkellä vastaanota tuotteita asiakkaan toimipisteessä tai ei toimittavan yrityksen ehtojen mukaan nouda tuotteita ilmoitetusta toimipisteestä tai toimitus muutoin asiakkaasta johtuvasta syystä epäonnistuu, toimitus palautetaan Ikilehdolle. Tällöin Ikilehto säilyttää tuotteita asiakkaan lukuun 30 päivän ajan, jonka aikana asiakas voi tilata tuotteet itselleen maksamalla kaikki Ikilehdolle aiheutuneet ylimääräiset toimituskulut.

 

4 TUOTTEIDEN TARKASTAMINEN JA REKLAMAATIOT

Mikäli tuotteen vastaanottaja havaitsee, että toimitetussa tuotteessa on virhe tai että tilaus on muutoin virheellinen, asiakkaan tulee välittömästi ja viimeistään 7 päivän kuluessa toimituksen vastaanottamisesta ilmoittaa siitä Ikilehdolle. Asiakkaan reklamointi ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuotteessa katsottaisiin olevan virhe, vaan virhe ja virheen seuraamukset määräytyvät Suomen kauppalain (355/1987) nojalla.

 

5 MAKSUTAVAT

Ikilehdon tuotteiden maksuvaihtoehdot ovat kotimaiset verkkopankit, PayPal-maksu sekä yleisimmät luottokorttivaihtoehdot. Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

 

6 VAIHTO- JA PALAUTUSOIKEUS

Puun ominaisuuksien vuoksi, emme takaa Linnunkoto-tuotteille samanlaista ulkonäköä, kuin tuotekuvissa. Puun syyt, pintakäsittely ja muut ominaisuudet antavat luonnollisesti tuotteisiin oman ulkonäkönsä, eikä ne ole syy vaihtaa tai palauttaa tuotetta.

Ikilehdosta tilatuilla tuotteilla ei ole yleistä vaihto- tai palautusoikeutta. Ikilehto kuitenkin voi, mutta sillä ei ole velvollisuutta, yksittäistapauksessa hyväksyä tuotteen vaihtamisen, palauttamisen tai hinnanalennuksen.

Ongelmatilanteessa asiakkaan on otettava yhteys Ikilehtoon tapauksen selvittämiseksi.

Mikäli Ikilehto on hyväksynyt tuotteen vaihtamisen tai palauttamisen, asiakkaan on toimitettava, vaihdettava tai palautettava tuote käyttämättömänä, alkuperäisessä kunnossa Ikilehdon ilmoittamaan osoitteeseen viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua erillisestä sopimisesta. Vaihto- ja palautustilanteissa asiakas vastaa toimituskuluista.

Palautustapauksissa maksunpalautus tehdään tilauksessa käytetylle maksutavalle.

 

7 TUOTTEIDEN TAKUU JA OHJEET SÄILYTYKSEEN

Ikilehto ei myönnä tuotteille takuuta. Tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat. Tuotteita tulee säilyttää kuivassa tilassa varoen kolhimasta tuotteita.

 

8 VAHINGONKORVAUS

Välittömien vahinkojen osalta Ikilehdon vahingonkorvausvastuu on rajoitettu viallisen tuotteen arvoon.

 

9 YLIVOIMAINEN ESTE

Ikilehto noudattaa ehtojen mukaisia velvollisuuksia siinä määrin kuin sitä kohtuudella voidaan vaatia. Ikilehto ei kuitenkaan vastaa sellaisista mahdollisista tuotteiden virheellisyyksistä, viivästyksistä tai muista sopimusrikkomuksista, jotka johtuvat Ikilehdon vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista seikoista (ylivoimainen este). Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan esimerkiksi henkilökunnan sairastuminen sekä mahdolliset häiriöt kuljetuksissa tai materiaalien hankinnassa. Viivästymistilanteessa Ikilehto pyrkii kuitenkin palvelemaan asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla ja noudattaa velvollisuuksiaan niin pian kuin se tilanteen mukaan on mahdollista.

 

10 MUUTOKSET EHTOIHIN JA EHTOJEN VOIMAANTULO

Ikilehdolla on oikeus milloin tahansa etukäteen ilmoittamatta tehdä muutoksia näihin ehtoihin. Muutetut ehdot tulevat asiakasta sitoviksi, kun Ikilehto on ilmoittanut muuttuneista ehdoista asiakkaalleen. Nämä ehdot tulevat voimaan 22.10.2024 ja ovat voimassa toistaiseksi. Näitä ehtoja sovelletaan voimaantulon jälkeen tehtyihin tilauksiin.

 

11 SOVELLETTAVA LAINSÄÄDÄNTÖ JA RIITOJEN RATKAISU

Näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta sen lainvalintasäännöksiä. Näihin ehtoihin sovelletaan kauppalakia (355/1987) siltä osin, kun näissä ehdoissa ei ole sovittu muunlaisia ehtoja. Osapuolet pyrkivät ratkaisemaan erimielisyydet ensisijaisesti neuvotteluteitse. Mikäli sovintoratkaisuun ei päästä, erimielisyydet ratkaistaan Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Avem Oy Ikilehto
3227543-9
Sateenkaari 9, 80140 Joensuu
www.ikilehto.fi
info@ikilehto.fi
+358 50 551 3577