Linnunkoto®

Linnunkoto on puinen tuhkauurna, joka muistojuhlan jälkeen muuttuu lintuperheen pesimispaikaksi. Mittatilaustyönä käsin valmistettu Linnunkoto on kaunis ja ekologinen valinta läheisen muistoksi symboloiden elämän kiertokulkua.

Linnunkodon sisällä on pellavakankainen pussi tuhkaa varten. Uurnan laskussa sirottelupussi nostetaan puisesta Linnunkoto-uurnasta ja tuhka sirotellaan tai haudataan maahan. Tämän jälkeen Linnunkoto kiinnitetään puuhun, jossa se tarjoaa kodin lintupoikueille vähintään vuosikymmenen ajan.

Luonto ja linnut ovat monelle rakkaita. Elämän jatkuminen lintuperheen myötä on iloa ja lohtua tuottava ajatus.

Linnunkoto® on mallisuojattu EU:n alueella.

Hillittyä muotokieltä, harkittuja yksityiskohtia

Linnunkoto sisältää kaiken tarvittavan uurnan laskua ja puuhun kiinnitystä varten

Linnunkodon katto on irrotettava. Uurnan sisällä olevan käsintehdyn tuhkan sirottelupussin voi valita joko tummasta raakapellavasta tai puuvillapellavasta kirjailtuna perinteisellä karjalaisella kuvioinnilla.

Kun sirottelupussi asetetaan Linnunkotoon, se täyttää sen kokonaan. Tuhkan sirottelun jälkeen Linnunkotoon lisätään välikatto, koska linnut viihtyvät matalassa pesässä. Välikatto on helppo asettaa paikalleen, mutta suosittelemme kokeilemaan tätä etukäteen.

Irrotettavan katon ja välikaton ansiosta Linnunkodon syyspuhdistus on vaivatonta. Linnunkodon etuseinämässä on linnunpoikasille tärkeät kiipeämisurat, joiden avulla poikaset pääsevät pesästä.

Linnunkotoon kuuluu reilunmittainen köysi, jonka avulla se on helppo kiinnittää puuhun. Kiinnittämiseen ei tarvita tikkaita, sillä linnut pesivät mielellään hartiakorkeudella. Tällöin myös pesän hoito on helppoa. Linnunkotoon kiinnitetty köysi kierretään sopivan puun ympärille, jolloin pesä asettuu tukevasti paikoilleen.

Linnunkodot valmistetaan käsityönä Karjalan Kelon puusepänverstaalla. Uurna valmistuu 30 päivää tilauksesta. Kotimaisesta kokopuusta valmistettuun Linnunkotoon voi valita mieluisan lintulajin ja puun värisävyn ekologisista Uula Color -perinneväreistä. Uulan muovittomat, hengittävät maalit valmistetaan käsin Suomessa.

ULKOMATERIAALI

MITAT

PAINO

Kotimainen täyspuu K615 X S160 mm  n. 4-5 kg

 

VÄRIVAIHTOEHDOT

Uni Utu Pouta
Purjo Naava Karjalanruusu

 

KANGASVAIHTOEHDOT

Luonto, raakapellava Hohde, Puuvillapellava

 

LENTOAUKON KOON SOVELTUVUUS LAJEITTAIN

Lähikuva sinitiaisesta. Pieni suloinen hömötiainen istuu naavaisella oksalla. Talitiainen istuu oksalla
28 mm 30 mm 32 mm
Sinitiainen, Kuusitiainen Töyhtötiainen, Hömötiainen, Kirjosieppo Talitiainen, Lapintiainen, Pikkuvarpunen, Käenpiika, Varpunen, Leppälintu

Toivomuksesta on mahdollista valmistaa myös muita kokoja.

ONKO TUHKAT TARKOITUS SIROTELLA VAI HAUDATA?
Kumpi tahansa on mahdollista. Tuhkat voidaan sirotella maahan tai esimerkiksi veteen tai puisen Linnunkoto uurnan sisällä oleva maatuva kangasuurna voidaan haudata maahan.

MITEN LINNUNKOTO UURNAN KANSSA TOTEUTETAAN MUISTOSEREMONIA?
Puisen Linnunkoto uurnan sisään nostetaan pellavainen kangasuurna, jossa ovat vainajan tuhkat. Linnunkotoa voi kantaa joko pitelemällä pohjasta tai sivuista. Kansi on erillinen, jotta sen voi irroittaa ja kangasuurnan saa rauhallisesti nostettua ulos tuhkan sirottelua tai hautaamista varten. Linnunkoto uurnan sisälle kiinnitetään puinen välikatto ennen Linnunkodon kiinnittämistä puuhun.

MISSÄ LINNUNKOTO UURNAT VALMISTETAAN?
Linnunkoto uurnat valmistetaan Pohjois-Karjalassa paikallisen Karjalan Kelon puusepänverstaalla.

KAUANKO LINNUNKOTO UURNAN VALMISTAMISEEN KULUU AIKAA?
Puuseppä tarvitsee 30 päivää Linnunkoto uurnan käsin tehtyjen osien valmistamiseen ja maalikerrosten kuivumiseen.

MITEN LINNUNKOTO TOIMITETAAN?
Toimitus on Matkahuollon varovasti käsiteltävänä pakettina. Toimitus Suomeen sisältyy hintaan.

ONKO LINNUNKOTO SEKÄ UURNA ETTÄ LINNUNPÖNTTÖ?
Kyllä on. Linnunkoto on kokeneen uurnantekijän valmistama ja toimii muistoseremonian

VOIKO LINNUNKOTO UURNAN KIINNITTÄÄ PUUHUN METSÄSSÄ?
Linnunkoto uurnan voi kiinnittää omaan pihapuuhun, omaan metsään tai Ikilehto luonnonhautausmaan muistopuuhun. Linnunkoto uurnaa ei tulisi kiinnittää julkiseen metsään tai toisen maille, sillä se ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

VIEDÄÄNKÖ LINNUNKOTO UURNA KREMATORIOON?
Krematorio täyttää uurnan sisällä olevan kangasuurnan, joten puista Linnunkoto uurnaa ei ole tarpeen viedä krematorioon, ellei itse halua. Kankainen uurna voidaan toimittaa krematorioon itse tai sopia asiasta hautaustoimiston kanssa.

KUINKA LINNUNKOTO KIINNITETÄÄN PUUHUN?
Linnunkoto kiinnitetään puuhun sitomalla takana oleva köysi puun rungon ympärille.

VOIKO LINNUNKOTO UURNAN KIERRÄTTÄÄ?
Ulko-osien maalauksessa käytetään samanalaista pellavaöljymaalia, jota käytetään talojen ulkomaalauksessa, joten pinta kestää aikaa hyvin. Puiset osat ja kangasuurna on tehty luonnollisista raaka-aineista ja on täysin kierrätettävä.

MITEN LINNUNKOTO PUHDISTETAAN?
Linnunkoto uurnan katto irtoaa ja puolessavälissä uurnaa oleva puiden välikatto nostetaan ulos, jonka jälkeen uurna voidaan puhdistaa sisältä. Ikilehto luonnollisilla hautausmailla Linnunkoto uurnien kevätpuhdistus tehdään hautausmaan toimesta.

Kestävä ja ekologinen vaihtoehto

Linnunkodon ulko-osien maalauksessa käytetään samanlaista pellavaöljymaalia kuin talojen ulkomaalauksessa, joten pinta kestää hyvin aikaa. Puiset osat ja sirottelupussin kangas on tehty luonnollisista raaka-aineista, joten ne ovat täysin kierrätettäviä. Linnunkodon rakenteeseen ei kuulu ruuveja eikä nauloja.

Linnunkoto® on suunniteltu kestämään luonnossa vähintään vuosikymmenen ajan.

 

Toimitus

Mittatilausuurna valmistuu 30 päivässä. Toimitus on Matkahuollon särkyvänä pakettina. Toimitus Suomeen sisältyy hintaan.

Linnunkodon tilaaminen

Valitse alta mieluiset vaihtoehdot

279,00