Olkiuurna

Ainutlaatuiset kotimaiset oljesta valmistetut BenuTree-uurnat ovat 100 % biohajoavia. Olkiuurnat tarjoavat lämpimän ja maanläheisen vaihtoehdon perinteisille uurnille. Luonnollinen alkuperä voi olla lohdullinen henkilölle, jonka juuret löytyvät maaseudulta.

Rantakaiho-uurnasarjan innoittajina toimivat Suomen upeat vesistöt ja niiden merkitys meille suomalaisille. Rantakaiho heijastaa kaipuuta rannikon rauhaan ja järvien jylhiin maisemiin.

 

Sarjaan kuuluvat Ahti, Unti ja Viti uurnat.

Niittypolku-uurnat syntyivät halusta tuoda suomalaisten sydämiin ne hetket, jolloin aurinko laskee viljavainioiden ylle ja kukkakedot loistavat täydessä kukoistuksessaan.

 

Sarjaan kuuluvat Aure, Ora ja Leino uurnat.

Tilaaminen

Valitse alta mieluinen vaihtoehto

Klikkaamalla pientä uurnan kuvaa, saat siitä lisätietoja.

190,00

 

Toimitus

Kaikki pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä. Kaikissa toimituksissa matkahuollon 100% hiilineutraali kuljetus. Toimitus Suomeen sisältyy hintaan.

BenuTree-uurnien valmistus olkikuidusta on ympäristöystävällinen prosessi. Valmistuksessa ei käytetä ympäristölle myrkyllisiä kemikaaleja, ja energiaa voidaan hankkia uusiutuvista energialähteistä. Uurnat valmistetaan muotin avulla. Uurnatehdas sijaitsee Joensuussa, jossa jokainen uurna valetaan tarkasti symmetriseen muotoon. Valmistusprosessie takaa tasaisen ja viimeistellyn laadun. Lisäksi muotin käyttö uurnavalmistuksessa vähentää materiaalihukkaa ja energiankulutusta.

Oljesta valmistetut uurnat hajoavat nopeasti luonnossa mikrobien vaikutuksesta. Uurnan luonnollinen biohajoaminen tukee kiertotalouden periaatteita ja edistää kestävää kehitystä.

Olki ei sellaisenaan sovellu uurnan materiaaliksi, sillä olki kastuu ja sitä on mahdoton muovata kiinteäksi. Siksi Benutree on kehittänyt oljesta materiaalin, olkikuidun. Olkikuitu syntyy, kun suomalainen olki yhdistetään täysin luonnonmukaiseen materiaaliseokseen. Olkikuitu on ominaisuuksiltaan helposti muovattavaa, kevyttä, kestävää sekä nopeasti biohajoavaa. Edellä mainitut ominaisuudet ovat täydellisiä uurnan valmistuksessa ja Benutree onkin erittäin ylpeä ollessaan maailman ainoa olkikuitua käyttävä uurnavalmistaja.

Olki on ollut merkittävä osa Suomen historiaa monin eri tavoin. Se on ollut tärkeä luonnonvara, jota on hyödynnetty perinteisessä maataloudessa, rakentamisessa ja arkielämässä. Nälkävuosien aikana olkea hyötykäytettiin paljon muun muassa olkileipiin, patjoihin ja rakennusten kattoihin. Oljen käyttö varsinkin juhlien ja perinteiden yhteydessä korostuu kranssien ja seppeleiden muodossa.

Olki symboloi yhteyttä luontoon ja kertoo tarinaa Suomen historiasta, jossa käytännöllisyys ja kestävyys ovat olleet arvossaan.

Suomessa on edelleen runsaasti olkea tarjolla. Oljen ekologisuus korostuu erityisesti sen nopeassa uusiutumisessa. Viljelykasvien, kuten vehnän ja ohran sivutuotteena syntyvä olki antaa mahdollisuuden hyödyntää luonnon omia resursseja ilman suuria ympäristövaikutuksia. Raaka-aineena olkea voidaan kasvattaa uudelleen vuosittain.