Muistopuu®

Kotimaiset BenuTree-uurnat ovat ensimmäiset 100% biohajoavat uurnat, joiden mukana tulee Muistopuu. Uurnan maatuessa tuhka vapautuu ja tulee osaksi luontoa.

Uurnien moderni ja luonnonläheinen design on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Uusiutuvat materiaalit ovat peräisin Suomen luonnosta, hyödyntäen metsien ja peltojen sivuvirtoja.

100% biohajoava uurna

Uurnat ovat rakenteeltaan kevyitä ja kestäviä. Kansi sinetöidään pienillä kiinnikkeillä, jotta kansi pysyy tiiviisti kiinni. Suljinsinettien avulla uurnan kantta ei tarvitse liimata. Uurna on kiinnitetty puuvillasta valmistettu laskunaru, joka helpottaa uurnanlaskua. Laskunarun värit ovat valkoinen, beige ja ruskea. Väriaineet ovat 100 % maatuvia.

Ainutlaatuiset materiaalit luovat uurnille kauniin ja yksilöllisen pinnan. Valikoimissamme on kuusi eri vaihtoehtoa.

 

Hallava-uurnan materiaalina toimii puukuitu. Tämä materiaali antaa uurnalle kauniisti aaltoilevan kuvion sekä savuisen tuoksun. Hallava puu-uurna maatuu 1-3 vuoden kuluessa, kun taas perinteiset puiset uurnat maatuvat vasta vähintään 10 vuoden kuluessa. Kaikki uurnan materiaalit ovat täysin luonnonmukaisia.

Kannas-uurnan materiaalina toimii olkikuitu. Tämä materiaali antaa uurnalle rakeisen ja yksilöllisen kuvion sekä maltillisen oljen tuoksun. Kannas-uurnaan on lisätty hiiltä, joka luonnollisena väriaineena antaa uurnalle hyvin tumman sävyn. Tämä nopeasti maatuva uurna hajoaa maaperään 1-3 vuoden kuluessa.

Tervas-uurnan materiaalina toimii puukuitu. Tämä materiaali antaa uurnalle kauniisti aaltoilevan kuvion sekä savuisen tuoksun. Tervas-uurnaan on lisätty hiiltä, joka luonnollisena väriaineena antaa uurnalle hyvin tumman sävyn. Tuhkauurna maatuu 1-3 vuoden kuluessa maaperän ominaisuuksista riippuen.

Korsi-uurnan materiaalina toimii olkikuitu. Materiaalina olkikuitu antaa uurnalle rakeisen ja yksilöllisen kuvion sekä maltillisen oljen tuoksun. Tämä ekologinen uurna maatuu 1-3 vuoden kuluessa maaperän ominaisuuksista riippuen.

Aava-uurnan materiaalina toimii puukuitu. Tämä materiaali antaa uurnalle kauniisti aaltoilevan kuvion sekä savuisen tuoksun. Aava uurna maatuu 1-3 vuoden kuluessa, kun taas perinteiset puiset uurnat maatuvat vasta vähintään 10 vuoden kuluessa. Kaikki uurnan materiaalit ovat täysin luonnonmukaisia.

Hiesu-uurnan materiaalina toimii olkikuitu. Materiaalina olkikuitu antaa uurnalle rakeisen ja yksilöllisen kuvion sekä hennon oljen tuoksun. Tämä ekologinen uurna maatuu 1-3 vuoden kuluessa maaperän ominaisuuksista riippuen.

OLKIKUITU

PUUKUITU

Suomen viljateollisuudessa sivutuotteena syntyvää olkea.

Oljen tarjonta on Suomessa iso, ja BenuTree tahtoo käyttää tätä upeaa materiaalia hyödyksi. Olkea menee valitettavasti vuosittain hyvin paljon hukkaan, sillä kysyntä ei tällä hetkellä vastaa tarjontaa.

Uurnavalmistajana BenuTree haluaa korostaa vahvasti suomalaisuutta. Peltotyöt ovat olleet suuri osa suomalaisten arkea kautta aikojen. Nälkävuosien aikana olkea hyötykäytettiin paljon muun muassa olkileipiin, patjoihin ja rakennusten kattoihin.
Olki luo uurnille kauniin rakeisen pinnan. Pinnan rosoisuus on hyvin tiheää, joten uurnan pinnan kuvioinnista muodostuu tasainen ja sileä. Materiaalina olki on hyvin kestävä.

Suomen puuteollisuudesta syntyvää puukuitu.

Puukuitumateriaali kuvastaa suomalaisuutta kuten olkimateriaalikin, sillä puut ovat olleet osa suomalaisten arkea kautta aikojen. Jo 10 000 vuotta sitten Etelä-Karjalassa on käytetty puisia kalastustarvikkeita.

Puu- ja metsäteollisuus on yksi Suomen suurimpia vientituotteita ja kattaa yli 20 % ulkomaanmyynnin määrästä. Suomalaista osaamista puiden käsittelyssä arvostetaan kansainvälisesti, ja BenuTreessä on tahto kantaa tätä kunniaa ylpeästi ainutlaatuisella puukuitumateriaalilla.

Puukuitu luo uurnille sileän ja kestävän pinnan. Väriltään puukuitu on olkikuitua hajanaisempi ja uurnan pinta on aaltoilevampi. Mielenkiintoista puukuitumateriaalissamme on valmiin tuotteen puinen ja savuinen tuoksu. Tuoksu säilyy hyvinkin pitkään uurnan pinnassa, mutta kuluu ajan mittaan hitaasti pois.

 

Uurnan maatuessa biopohjaiset materiaalit hajoavat 100 % ja hienojakoinen puukuitu sekoittuu muun maa-aineksen kanssa. Uurnasta ei jää ympäristöön mitään haitallisia aineita. Uurnat maatuvat täysin 1–3 vuoden kuluessa maaperän ominaisuuksien mukaisesti. Maatumisnopeuteen vaikuttavat lämpötila, kosteus ja maan bakteerikanta.

Istuta rakkaan edesmenneen muistolle puu

EKOLOGISEN BENUTREE UURNAN MUKANA SAAT MUISTOPUUN SEKÄ PUUN ISTUTUSOHJEET

Muistopuun läsnäolo luo paikan, jossa perhe ja läheiset voivat palata muistelemaan, yhdistäen menneen ja tulevan sukupolven. Muistopuu on 1-3 vuotias puuntaimi, joka toimitetaan haluamaasi osoitteeseen istutusohjeiden kanssa. Tällä hetkellä valikoimassa ovat koivu, mänty ja kuusi.

Muistopuun voi istuttaa uurnahaudan päälle. Uurna maatuu puhtaasti ja nopeasti, eikä haittaa kasvavan puun juurien kasvua. Näin tuhkasta tulee osa luontoa ja elämän kiertokulku jatkuu.

Muistopuu edustaa elämää, kasvua ja uudistumista.

Muistopuun valinta voi perustua esimerkiksi siihen, mikä luontoyhteys tuntuu merkityksellisimmältä. Se voi olla kaunis kesäinen koivu, vahva mänty tai sitkeä kuusi.

 

RAUDUSKOIVU
Vaikka havupuut ovat Suomessa enemmistö, ovat koivut joskus vallanneet Suomen maata. Jääkauden jälkeen hieskoivut valtasivat täysin metsämme ja melko pian joukkoon liittyi myös rauduskoivu. Koivujen vihreät lehdet symboloivat muun muassa suomalaista kesää juhannuskoivujen sekä saunavihtojen muodossa. Koivu on kesäinen ja kaunis Muistopuu.

ISTUTUSPAIKKA: VALOISA, TILAVA JA RUNSASMULTAINEN
Koivu kannattaa istuttaa valoisaan ja tilavaan paikkaan. Tilaa tulisi olla viereisiin puihin vähintään 2,5 metriä. Varmista myös, ettei välittömässä läheisyydessä ole kantoja.

PARAS AIKA ISTUTTAA: KEVÄT – SYKSY
Koivun taimenistutus kannattaa tehdä aikaisintaan keväällä maan lämmetessä ainakin +8 C asteeseen. Koivua voidaan istuttaa läpi kesän pitkälle syksyyn.

METSÄKUUSI
Suomen puulajeista vahvin selviytyjä sekä valloittaja on kuusi. Kuusi saattaa elää satakin vuotta hyvin varjoisassa paikassa odottaen, että muut puut siirtyvät valon ja tilan edestä pois. Vaikka kuusi ei yleisesti ottaen ole yhtä pitkäikäinen vaikkapa mäntyyn verrattuna, löytyy poikkeuksiakin. Esim. maailman vanhin puu on Ruotsista löytynyt kuusi, jonka juuriston iäksi on arvioitu noin 8000 vuotta. Kuusi on sitkeä ja upea Muistopuu.

ISTUTUSPAIKKA: VALOISA, TILAVA JA RUNSASMULTAINEN
Koska kuusi on selviytyjä, sopii sille hyvin monenlaiset kasvupaikat. Vahvan ja kookkaan kuusen saavuttaa kuitenkin parhaiten tilavalla ja aurinkoisella kasvupaikalla. Tilaa ympärille muihin puihin kannattaa jättää
useampi metri. Osittainen varjo ei ole kuuselle ollenkaan haitaksi.

PARAS AIKA ISTUTTAA: KEVÄT – SYKSY
Kuusen taimenistutus kannattaa tehdä aikaisintaan keväällä aikaisintaan silloin, kun maan lämpötila on vähintään +8C°. Kuusia voidaan istuttaa läpi kesän pitkälle syksyyn. Kesän kuumimmilla helteillä kannattaa ottaa huomioon, että nuori kuusen taimi ilman varjoa palaa helposti auringon paahteessa.

 

METSÄMÄNTY
Honka, Mänty ja Petäjä ovat kaikki nimityksiä hyvin perinteikkäälle suomalaiselle puulle. Tämä Suomen vanhimmaksi kasvavien puiden joukkoon kuuluva jättiläinen voi elää satoja vuosia. Vanhin löydetty yksilö on syntynyt jo 1200-luvulla Sodankylässä. Mänty kestää hyvin karujakin olosuhteita ja vahvan juuristonsa vuoksi on todella myrskynkestävä. Männyllä on hyvin pitkä ja arvokas rooli Suomen historiassa. Mänty on pitkäikäinen ja arvokas Muistopuu.

ISTUTUSPAIKKA: VALOISA, TILAVA JA RUNSASMULTAINEN
Mänty pärjää loistavasti monenlaisissa olosuhteissa, mutta parhaiten kuohkeassa ja runsasmultaisessa maaperässä. Taimi kannattaa istuttaa valoisaan ja tilavaan paikkaan, jotta taimella on tarvittava tila kasvaakseen suureksi ja kauniiksi puuksi. Parhaimmillaan tämä tarkoittaa usean metrin väliä naapuripuihin. Istutuspaikassa tulisi myös muistaa ottaa huomioon männyn laaja ja syvä juuristo, joka vaatii tilaa kasvaa.

PARAS AIKA ISTUTTAA: KEVÄT – SYKSY
Männyn taimen istutus kannattaa tehdä aikaisintaan keväällä maan lämmetessä ainakin +8C° asteeseen. Mäntyä voidaan istuttaa läpi kesän pitkälle syksyyn. Suomen metsäkeskuksen mukaan kesä-heinäkuun kuumimpina ajankohtina männyn istutusta tulisi välttää.

Kun Muistopuu toimitetaan kotiisi, varmistathan seuraavat asiat ennen istutusta:

  • Avaa Muistopuun laatikko varovasti pohjasta
  • Säilytä Muistopuuta mieluummin varjossa kuin suoraan auringossa
  • Vältä Muistopuun säilytystä lämpöpatterin tai ilmastointilaitteen läheisyydessä
  • Kastele Muistopuuta kerran viikossa (vajaa desilitra)

ISTUTUS

Irrota Muistopuu ruukusta ja laske puu multapaakun kanssa kuopan keskelle. Varmista, että juurenniska, eli paksumpi osa puun varresta ennen juuria, jää maan pinnan päälle. Jos näet kierteelle kasvaneita juuria paakun reunoilla, yritä avata juuria varovasti ulospäin vahingoittamatta juuria. Täytä loput haudasta mullalla. Muista kastella juuripaakku runsaalla vedellä istutuksen jälkeen

Tilaaminen

Valitse alta mieluisat vaihtoehdot

299,00

 

Toimitus

Kaikki pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä. Kaikissa toimituksissa matkahuollon 100% hiilineutraali kuljetus. Toimitus Suomeen sisältyy hintaan.